Articole despre: Imprimare

Ce trebuie să știi înainte de a plasa o comandă de print digital?

Personalizarea produselor textile prin intermediul imprimerii reprezintă o modalitate unică și inovatoare de a adăuga un plus de originalitate articolelor vestimentare și textile. Cu toate acestea, pentru a asigura rezultatele dorite, este important să înțelegem detaliile tehnice asociate procesului de printare pe textile. În acest sens, am elaborat un ghid general care să ofere claritate și să faciliteze colaborarea dintre tine și Printoteca.

1. Calitatea Fișierelor
Fișierele trebuie să fie de tip PNG, cu mod de culoare RGB și o rezoluție de 300 dpi și fundal transparent. De asemenea, acestea ar trebui să fie la o scară 1:1. Este responsabilitatea beneficiarului să se asigure că fișierele îndeplinesc aceste cerințe tehnice. Printoteca nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul fișierelor și nu are obligația de a interveni în procesul creativ al beneficiarului. Atenție: dacă trimiți la print o imagine cu fundal (un dreptunghi plin cu informație grafică), ea va arăta la fel și la print, elimină fundalul înainte de a plasa comanda.

2. Amplasarea Graficii pe Produsele Textile
Culorile și amplasarea graficii în simulările digitale reprezintă un reper pentru Printoteca dar pot exista diferențe în realitate din cauza variațiilor de proporții ale produsului și a limitărilor procesului de producție. Trebuie avută în vedere că grafica se va imprima pe o suprafață maximă de 40x50 cm, iar orice element care depășește aceste dimensiuni va fi considerat print suplimentar și va fi taxat corespunzător. Produsul este poziționat manual în echipamentul de print, în limita constrângerilor tehnice, de aceea vor pot apăra ușoare decalaje sus/jos, stânga/dreapta. În măsura în care ele nu afectează aspectul general al produsului final, ele nu sunt considerate defecte de producție.
De asemenea, este important de menționat că în general imprimarea nu poate fi realizată peste cusături, fermoare, nasturi sau alte elemente care nu pot fi aplatizate.

3. Culorile și Diferențele Cromatice
Beneficiarul trebuie să fie conștient de existența diferențelor cromatice între simulările digitale și produsul real. Se recomandă solicitarea de mostre de material și exemple de print înainte de plasarea comenzii pentru a asigura o mai bună înțelegere a culorilor și texturii finale.
Diferențele cromatice pot apărea între imprimarea pe produse colorate/închise la culoare și cele albe/deschise la culoare, din cauza stratului suplimentar de cerneală albă necesar pentru produsele colorate.

4. Elemente Tehnice Specifice
Există diferențe în textura printului între produsele colorate/închise la culoare și cele albe/deschise la culoare. De asemenea, în cazul textilelor colorate, poate apărea un outline alb, reprezentând urma stratului de cerneală albă utilizat ca bază pentru print.
Procesul de imprimare a textilelor colorate include pretratarea cu o soluție de fixare, care poate genera urme și o un ușor miros de oțet. Acestea sunt inevitabile, dar dispar după prima spălare.

Actualizat în: 16/01/2024

Acest articol ți-a fost de ajutor?

Lasă-ne părerea ta

Anulează

Mulțumim!