Articole despre: Imprimare

Ce inseamna DTG, PNG etc.?

Acestea sunt metodele de imprimare utilizate la Printoteca:


DTG: Direct to Garment, în care suntem specializați. În cei mai simpli termeni posibil, aceasta este o metodă de imprimare similară cu imprimarea standard cu jet de cerneală, în care un cap de imprimare trece peste îmbrăcăminte și depune cerneluri colorate pe baza graficii tale. Este o metodă digitală capabilă de printuri de înaltă calitate, folosind atâtea culori cât este necesar.

Sublimarea vopselei: o metodă de imprimare care transferă vopsea de pe hârtie de sublimare pe produsul dvs. Este mai versatil decât direct la îmbrăcăminte, deoarece sublimarea vopselei este posibilă pentru produse precum căni și huse de telefon - lucruri pe care imprimantele noastre DTG nu le pot decora.

Serigrafie: Straturile de cerneală sunt trecute prin ecrane pregătite, câte un strat. Cerneala este apoi întărită la căldură. Această metodă este rentabilă în cazul comenzilor de volum mare, în funcție de volumul comenzii și al culorii.

DTF: DTF-ul este o metoda noua de personalizare care combina flexibilitatea personalizarii cu DTG (cantitate, culori) cu aplicarea ei aproape oriunde pe materialul textil. Printul se realizeaza initial pe folie si ulterior se transfera la cald pe produs.


Tipuri de fișiere


Acestea sunt tipurile de fișiere la care ne putem referi când vorbim despre fișierele de tipărire/design:

PNG: Portable Network Graphic. Acesta este un tip de fișier care acceptă atât compresie fără pierderi (ceea ce înseamnă că nu pierdeți calitatea atunci când este salvat) și transparență (deci modelele dvs. rămân fără fundal). Este perfect pentru a trimite fișiere de imprimare pentru Direct to Garment.

JPG: Cunoscut și ca JPEG (Joint Photographic Experts Group). Este un tip de fișier „cu pierderi”, deci cu cât compresia este mai mare, cu atât se pierde mai multă calitate. Dar dacă dimensiunea fișierului nu este o problemă, nici calitatea. Acest tip de fișier nu păstrează pixelii transparenți, care vor fi implicit albi atunci când sunt salvati.

EPS: PostScript încapsulat, utilizat în principal pentru transferul de fișiere între diferite aplicații grafice. Codul PostScript stochează font și informații grafice, care pot fi citite de alte programe capabile să citească acest cod.

AI: Un tip de fișier foarte asemănător cu EPS, deși este nativ pentru Adobe Illustrator. În mod implicit, fișierele AI conțin conținut PDF care este utilizat atunci când fișierul este deschis sau plasat oriunde altundeva, ceea ce înseamnă că fișierele AI pot fi deschise și de orice program capabil să citească codul PostScript.

PSD: Acestea sunt fișiere de imagine stratificate utilizate în Adobe Photoshop, acronimul înseamnă Photoshop Document. PSD este un format de fișier proprietar care permite utilizatorului să lucreze cu straturi individuale chiar și după ce fișierul a fost salvat.

PDF: Portable Document Format. Acest tip de fișier prezintă documentele așa cum ar apărea atunci când sunt imprimate. Fiecare fișier PDF captează o descriere completă a unui document plat cu aspect fix, inclusiv toate elementele (grafică, text, fonturi etc) necesare pentru a-l afișa.


Imprimarea culorilor


Acestea sunt modelele de culoare pe care le folosim pentru imprimare:

CMYK: Aceasta înseamnă Cyan, Magenta, Yellow și Key (negru), cele patru culori folosite la imprimare. Combinarea variațiilor acestor culori la saturație completă creează culorile primare (roșu, verde și albastru). Este un profil de culoare conceput în primul rând pentru imprimare.

RGB: roșu, verde și albastru. Acesta este un model de culoare în care cele trei culori primare sunt adăugate împreună pentru a crea o gamă largă de culori. Este folosit de obicei pentru afișarea imaginilor digitale, deși software-ul nostru de imprimare convertește acest model de culoare în CMYK pentru imprimare.


Alți termeni


Aceștia sunt ceilalți termeni pe care îi puteți întâlni când navigați în Printoteca:

PPI: Aceasta înseamnă Pixels Per Inch, referindu-se la cantitatea de pixeli pe inch pătrat dintr-un fișier de design. Cu cât cantitatea de pixeli este mai mare, cu atât calitatea imaginii este mai mare. Adesea confundat cu DPI.

DPI: Dots Per Inch, care se referă la cantitatea de puncte imprimate pe inch pătrat. Din nou, cu cât cantitatea este mai mare, cu atât calitatea este mai mare. Un fișier salvat la 300 ppi va fi imprimat la 300 dpi.

GSM: Grame pe metru pătrat, măsurarea metrică a greutății unui material (cu cât greutatea este mai grea, cu atât materialul este mai gros).

Actualizat în: 12/09/2023

Acest articol ți-a fost de ajutor?

Lasă-ne părerea ta

Anulează

Mulțumim!