Articole despre: Printoteca Marketplace

Cum încasez comisionul pentru produsele vândute pe Printoteca Marketplace?

Comisioanele generate de vânzările de pe Printoteca Marketplace se regăsesc în secțiunea Credite și Vânzări și se pot retrage, la cerere, apăsând butonul Solicită plata. Tranzacția va fi procesată în 2-3 zile lucrătoare dacă toate documentele sunt în regulă.

Ce documente am nevoie pentru a retrage comisionul?



1. Dacă ești persoană fizică


Conform legislației din România suntem obligați să reținem impozitul pentru drepturi de autor la sursă, adică să îl plătim noi pentru tine. Comisionul din vânzări este afișat fără TVA la care se aplică o formulă de calcul de impozit. Fii la curent cu legislația în vigoare! Un exemplu pentru 2024

Venitul net din drepturile de autor in 2024 se calculează prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei forfetare de 40% asupra venitului brut. De exemplu, pentru un contract cu valoare bruta in valoare de 10 000 lei, vom calcula impozitul dupa deducerea cotei forfetare de 40%. Impozitul retinut la sursa va fi 10% din 6 000 lei (10 000 – cota forfetara), respectiv 600 lei.

Înainte de a solicita plata te rugăm să te asiguri că ne-ai trimis pe email la marketplace@printoteca.ro urmatoarele înformații:

copie după cartea de identitate (pentru depunerea declarațiilor)
detaliile despre contul bancar în care dorești să primești banii; dacă preferi plata în contul tău de Revolut trimite-ne tag-ul tău (@)
adresa de email este identică cu cea a contului Printoteca Marketplace
obligatoriu numărul comenzii (solicitării de plată)

Indiferent de sumă trebuie să depunem declarații lunare (we know, it sucks). Te rugăm, ca un gentlemen's agreement să nu retragi sume sub 100 lei ca să putem acoperi și cheltuielile contabile

2. Dacă ești persoană juridică


Imediat după efectuarea solicitării de plată trebuie să ne trimiți factura fiscală pe adresa marketplace@printoteca.ro . Pe factura fiscală trebuie să apară obligatoriu numărul comenzii (solicitarea de plată, ex #1000043)

Actualizat în: 29/05/2024

Acest articol ți-a fost de ajutor?

Lasă-ne părerea ta

Anulează

Mulțumim!